Groepsles

Bij Sprong Vooruit hebben we verschillende soorten groepslessen. Er wordt bij de indeling gekeken naar de leeftijd en het niveau van de ruiter. In overleg kijken we welke groep het beste past. We onderscheiden bij groepslessen: basispaardrijden, groepsles kinderen, groepsles volwassene en aangepaste groepsles. 

Basis paardrijden

Bij ons starten kinderen vanaf 5 à 6 jaar met 'basis paardrijden'. De les basis paardrijden bestaat de ene week uit voltige en de andere week uit 'begeleid rijden'. Voor meer informatie klik hier.

Groepsles voor kinderen
In de groepsles rijden kinderen die zelfstandig kunnen rijden in stap, draf en galop. Er wordt gereden in groepjes van 6 kinderen. Zo blijven de lessen overzichtelijk en is er voldoende aandacht voor iedereen. De basis van alle lessen is dressuur. Verder kan de les bestaan uit: springen, buitenrit, synchroonrijden (6-tal) of spel. In de groepsles kan ook geoefend worden voor het rijden van proefjes voor de Sprong Vooruit Dagen. De les duurt 45 minuten, ruiters moeten voor en na de les zelf voor hun pony zorgen. 

Groepsles voor volwassenen
Ook volwassenen kunnen terecht voor paardrijles bij Sprong Vooruit. Volwassenen kunnen in een groep terecht als ze zelfstandig hun paard kunnen sturen in stap en draf (liefst ook galop). Een volwassene die nog moet leren rijden, start met individuele lessen. Zodra de basis beheerst is, bekijken we samen welke groep het beste past. De les duurt 45 minuten. Ruiters zorgen voor en na de les zelf voor hun paard. 

Aangepaste groepsles
In de aangepaste groepsles kunnen kinderen terecht met speciale begeleidingsbehoefte. Voor ruiters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, worden in deze les aanpassingen aangebracht zodat ze toch in een groepje terecht kunnen. De aangepaste les kan ook ideaal zijn voor kinderen die heel onzeker of angstig zijn. Deze les duurt 45 minuten. De groepsgrootte is kleiner dan de reguliere groepsles, zodat er meer aandacht is voor elk kind. Waar mogelijk, wordt gewerkt aan het doorstromen naar de reguliere groepsles. 
 

Meer informatie

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op!
Tel: 06 - 25 413 556 of stuur een mail naar: info@sprongvooruit.com.

Alle fotoalbums
p1030050.jpg
p1030064.jpg
p3121614_1.jpg
p1030075.jpg
img_9761c.jpg
img_9773.jpg