Carrousel

Bij Sprong Vooruit hebben we meerdere carrouselteams die regelmatig een optreden geven. Tijdens deze optredens wordt al het geleerde in de praktijk gebracht en dit zorg voor mooie shows! Om de week vinden er carrousellessen plaats met een daarvoor gespecialiseerde instructeur. Buiten het serieuze trainen om is het ook altijd erg gezellig!

Teamsport

Carrouselrijden is een onderdeel van de paardensport, dat door een team van meestal 12 of 16 ruiters en amazones tegelijk bedreven wordt. Een echte teamsport dus! De ruiters rijden veelal 2 aan 2 allerlei complexe figuren in verschillende formaties. Een aantal van de figuren die je tijdens de carrousel rijdt kom je niet tegen in de reguliere dressuur. Een voorbeeld hiervan zijn het klaverblad, het grote ruiterkruis of de dubbele tourniquette.

Afwisseld en uitdagend

Tijdens het carrouselrijden is een goede beheersing van je paard een vereiste. Ook is de samenwerking tussen de verschillende ruiters in de groep heel belangrijk. Carrouselrijden kan op diverse niveaus. Als paard-ruitercombinaties en teamleden op elkaar ingespeeld zijn, gaan we over van de basisfiguren naar de wat meer complexe figuren. Carrouselrijden blijft daardoor altijd uitdagend. Er zijn weer nieuwe figuren te verzinnen. Het effect ontstaat door de uniformiteit van de groep. Geen geen enkele ruiter of paard valt apart op. Het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar bepalen het niveau. Heb je in de gewone lessen je paard in alle drie de gangen goed onder controle en ben je in staat om in alle gangen figuren te kunnen rijden, dan ben je klaar voor deelname aan de carrousel.

Voorstellingen of wedstrijd

Tijdens een voorstelling of wedstrijd carrouselrijden rijd je op muziek en speelt het showelement een grote rol. Tijdens voorstellingen zijn ruiters ook vaak hetzelfde gekleed, gespiegeld gekleed, of hebben hun kleding afgestemd op de muziek in een bepaald thema. 

Meer informatie

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op!
Tel: 06 - 25 413 556 of stuur een mail naar: info@sprongvooruit.com.

Alle fotoalbums
13151683_1705313989733511_9010190521445664311_n_1.jpg
p1030064.jpg
vpvc_logo.png
p1030050.jpg
beste-logo-rolstoelvriendelijk.jpg
img_9868.jpg