Agenda

Toon:

3e Sprong vooruit-dag Dressuur

Zondag 15 december 2019
sprong vooruit
10:00 uur
14:00 uur
De Sprong Vooruit Dag is voor alle ruiters, het is dus geen wedstrijd, maar een dag om je ontwikkeling vast te stellen. Je kunt je opgeven voor 1 proef. Kosten van een proef bedragen met ruiterpaspoort €11,- en zonder ruiterpaspoort €15,-. Betalen kan op de dag zelf bij het secretariaat. Opgeven kan door je naam in te vullen op de lijst en je eerste én tweede voorkeur voor pony/paard. 
Het opgeven kan tot 11 dec en mag ook via de mail.  
 

 
Als je al vaker hebt meegedaan mag je invullen welke proef je toen gereden hebt. Wij zullen in overleg met de instructie alle ruiters op niveau indelen. Bij de volgende proeven word ook een theorie test afgenomen; proef D2, D4, D6, D8 en D10. Wat je daarvoor mag leren staat op de manege en ruiterbond site. En er ligt een klapper in de kantine met alle informatie. Zodat je kunt oefenen als je bij Sprong Vooruit bent.
 
Nog geen paspoort? Deze kan je op de dag zelf ook kopen en daarmee lid worden van de Manege en Ruiterbond, je krijgt dan ook een super leuk tijdschrift 4 keer per jaar voor maar 17 euro!                                                                                                            
In de lessen wordt (meestal) in de laatste les voor de proefjesdag aandacht besteed aan het ‘proefgericht’ rijden.
 
Om deze dag goed te laten verlopen zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers. Dit houdt in dat je mag helpen bij de jury met het schrijven van de protocollen, punten optellen, helpen bij het opzadelen, het voorlezen en nog genoeg andere taakjes. Als vrijwilliger mag je je aanmelden door het bij Sanne te melden.
 

Kerst = geen lessen

Maandag 23 december 2019
sprong vooruit
08:00 uur
Zaterdag 28 december 2019
18:00 uur
Kerst = geen lessen
Geen lessen deze week. We wensen iedereen hele fijne dagen, gezellig met elkaar!!

Pony-winterspelen

Maandag 23 december 2019
13:15 uur
16:30 uur
Een leuke middag voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar. Kinderen die bij ons rijden, maar ook welkom zijn kinderen die (nog) niet bij ons rijden. Het is niet nodig om al rij-ervaring te hebben om deel te nemen aan deze leuke middag. 
Vanaf 13.15 mogen de kinderen gebracht worden. Rond half 2 begint de middag met een 'paarden-kerst-show'.
Daarna zullen de kinderen in groepjes verdeeld worden en gaan ze met hun begeleiders verschillende activiteiten op de manege doen.
Natuurlijk gaan we ook ponyrijden! Dus neem een cap mee, als je die hebt. 
Voor drinken en eten tussendoor wordt gezorgd.
De kosten zijn 15 euro per persoon en neem je een introducé mee ( een vriendje/vriendinnetje die nog niet op Sprong vooruit rijdt) , dan mag je samen voor 25 euro. 
Tussen 16.15 en 16.30 mogen de kinderen weer opgehaald worden. 

Aanmelden graag door een mailtje te sturen naar sprongvooruit@gmail.com
Vermeld daarin naam, leeftijd, belangrijk telefoonnummer, bijzonderheden

Er worden foto's gemaakt deze middag, die later op de site/facebook worden geplaatst. 

 

Oud & Nieuw

Dinsdag 31 december 2019
12:00 uur
Woensdag 01 januari 2020
21:00 uur
Op oudjaardagsdag en nieuwjaarsdag zijn er geen lessen.
Als je deze lessen in wil halen, dan graag het afmeldformulier gebruiken zodat je een inhaalcode ontvangt.
Heel kwartaal 1 is er dan de mogelijkheid om in te halen.

Er is een bijzondere mogelijkheid voor inhalen op 23 december. Deze middag zijn er de "ponywinterspelen". Dus ipv les, kan je ook deelnemen aan deze activiteit. Voor aanmelden en info over de winterspelen kijk je bij het onderwerp "Ponywinterspelen" in deze agenda.

Quadrille. start "Try-out"

Zondag 05 januari 2020
09:30 uur
11:00 uur

SPRINGQUADRILLE CURSUS
Rond maart gaan wij starten met een springquadrille cursus met als afsluitende finale een demonstratie tijdens de open dag!

Wat is springquadrille?
Een springquadrille is een combinatie van carrousel rijden en springen. Net als bij een carrousel rij je in teamverband. In het midden van de baan staat een quadrille (vierkant van hindernissen) opgesteld. Je rijdt vele figuren in draf en galop en hierbij wordt het 4-kant van alle kanten benut. De basis voor het rijden van een quadrille is dressuur en natuurlijk vaardigheid in springen. Controle over je paard en kennis van veel figuren is belangrijk!

De cursus
De springquadrille wordt gegeven in cursusvorm.  De cursus bestaat uit 6 lessen en wordt afgesloten met een demonstratie tijdens de open dag. De kosten voor deze cursus is €100,-
Voor deelname aan deze intensieve, leerzame en uitdagende cursus zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! (4 of 6 ruiters in een team). Deelname is mogelijk vanaf niveau D6 of in overleg.
De cursus-data worden in januari bekend gemaakt. Voor zondag 17 mei mag je al een plekje reserveren in de agenda voor de demonstratie tijdens de open dag!
De cursus wordt gegeven door onze specialist in quadrille en carrousel: "Monique de Rooij".

Try-out
Voordat we met de cursus gaan beginnen hebben we  "Try-out": proberen of dit iets voor je is en voor ons om te kijken of het niveau passend is, goede match te vinden met het paard en samenstelling van het team (of teams). we hebben 4 zondag-ochtenden waarop Try-out gepland staat. Aanvang half 10.

Data "Try-out": 
les 1) 5/1, les2) 19/1, les3)  2/2, les 4) 9/9
Kosten per les €15,- 
* het is niet perse nodig om alle Try-outs te volgen, maar mag wel.
Voor deelname aan de cursus is deelname aan één try-out verplicht!

 
Geef je snel op door een mail te sturen naar sprongvooruit@gmail.com want vol=vol!! Naam, leeftijd, niveau en telefoonnummer.
Zodra je aangemeld hebt, voegen we je toe in de groeps-app "Quadrille".
 
Agenda archief
Naam
Leeftijd
E-mail
Telefoon
Opmerking
Dank u voor uw bericht.
Alle fotoalbums
img_4325.jpg
p3121615.jpg
img_9868.jpg
p1030075.jpg
p1030050.jpg
13151683_1705313989733511_9010190521445664311_n_1.jpg