Zorg

Ieder doel heeft een middel

Zorgmanege Sprong Vooruit is een veelzijdig paardencentrum met een zorg, maatschappelijke, sport en recreatieve functie. Daarbij vindt een integratie plaats tussen dieren en mensen, met en zonder speciale begeleidingsbehoefte.

Doormiddel van onder andere dagbesteding, equitherapie en re-integratieprojecten beogen we een ´sprong vooruit´ te realiseren in de ontwikkeling van mens en dier op sociaal, emotioneel, motorisch, cognitief en persoonlijk gebied. Bewezen is dat de grote interactie tussen mensen en paarden een positieve invloed heeft op de gezondheid en het welzijn van mensen. We spelen in op de potentie van mensen en laten hen ´groeien´ door de inzet van paarden.

Onze clienten bestaan voornamelijk uit jeugd of jong volwassene die om wat voor reden dan ook niet meekomen in de hedendaagse maatschappij. Deze noemen we assistent medewerkers en starten de dag in een beschermde omgeving en voeren groepsgewijs of individueel taken uit die bij hun passen onder begeleiding van deskundig gediplomeerd personeel. De groep bestaat uit gemiddeld 4 mensen per dag. Daarnaast werken ongeveer 3 clienten veelal zelfstandig aan hun taken. Gedurende de middag komen kinderen bij ons voor de paardrijles en daarbij betrekken we de clienten. Dit begint in de voorbereiding door bijvoorbeeld pony’s klaar te zetten, de voerbakjes te vullen en de kinderen te helpen met opzadelen en klaar maken voor de les. Gedurende deze activiteiten worden clienten samengebracht met de kinderen en gaan ze communiceren. Met kinderen communiceren is een stuk makkelijker als met volwassenen en hier ontstaat een situatie waarmee we mooie resultaten behalen en we ons onderscheiden van andere aanbieders.
Ook is er de mogelijkheid voor 1 op 1 begeleiding om intensief te werken aan specifieke doelen die samen opgesteld worden. Dit wordt gedaan aan de hand van doelen opgesteld in overleg met de client en overige zorgverleners.
We zijn gecontracteerde zorgaanbieder voor de WMO Brabant Oost en leveren al vele jaren groeps en individuele begeleiding aan clienten vanuit WLZ/Jeugdwet met PGB en diverse onderaannemerschappen.

Lees verder over Equitherapie en Dagbesteding bij Zorgmanege Sprong Vooruit.


Meer informatie

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op!
Tel: 06 - 25 413 556 of stuur een mail naar: info@sprongvooruit.com.

Alle fotoalbums
p3121615.jpg
_sam2491-1.jpg
vpvc_logo.png
p3121614_1.jpg
1599824_1236803296347674_4540870827994931077_o.jpg
loge-svp.jpg