Instructeurs

Naast Sanne zijn er nog een aantal belangrijke mensen die er mede zorg voor dragen dat iedereen; ruiters en amazones, paarden & ponys, een fijne tijd hebben op Equicentrum Sprong vooruit. Hier lees je meer over de instructeurs, hun taken en bezigheden.

Floor Blom

Hallo allemaal, 
Mijn naam is Floor Blom en ik ben 21 jaar oud. Ik ben veel te vinden op Equicentrum Sprong Vooruit. Ik ben hier ook het allerliefste omdat het altijd gezellig is met iedereen. En omdat er natuurlijk zo’n lieve paardjes zijn! Verder vind ik het zo fijn om op stal te zijn omdat iedereen klaar staat voor elkaar. De sfeer is er altijd goed!

Ik heb de opleiding Paardenhouderij op het Helicon in Nijmegen afgerond en daarnaast heb ik de cursus gevolgd tot instructrice. Zelf rijdt ik wedstrijd op een friese merrie van Piet en Anita: Majesteit. Ik vind het erg leuk om les te geven aan verschillende groepen. Inmiddels heb ik ook een aantal (wedstrijd)ruiters onder mijn hoede die ik privéles geef, dit vind ik ook een leuk uitdaging! 
Ik studeer Sportkunde in Nijmegen aan de HAN "SPort en Bewegen".  Je ziet mij met name op zaterdag en in vakanties.
Tot ziens op stal. Groetjes, Floor.
## Update augustus 2019: Helaas heeft Floor de beslissing gemaakt om een andere richting op te gaan qua werken. Ze gaat de paarden verlaten en een kijkje nemen in de horeca-wereld. Gelukkig blijft Floor wel betrokken bij Sprong vooruit, ze blijft beschikbaar als inval-instructrice en bij andere activiteteiten gaan we Floor ook nog geregeld terugzien. ##


Anita de Keijzer

Ik ben Anita de Keijzer en ik geef samen met een geweldig leuk team van instructrices les bij Sprong Vooruit. Je kunt mij iedere maandagavond op de manege vinden voor het geven van de lessen. Mijn specialiteit is echter wel voltigeles geven en ik ben dan ook de vaste instructrice van de wedstrijdgroep op Sprong Vooruit. Toen ik zelf nog jong en lenig was (ahum), heb ik 8 jaar gevoltigeerd, waaronder ook wedstrijden tot het Nederlands Kampioenschap aan toe. Daarna ben ik mijn voltige-instructeursdiploma gaan halen en inmiddels geef ik al bijna 20 jaar voltigelessen. En je kunt me ook nog geregeld aan de jurytafel vinden op wedstrijden, want ik ben ook al 14 jaar actief als voltige-jurylid. Ik ben dus best een beetje “voltigegek” te noemen.
Maar daarnaast geef ik natuurlijk ook nog gewoon dressuur- en springles, hoor!

Lesgeven is trouwens niet het enige dat ik met heel veel plezier doe, ik werk ook nog als sportmasseur voor paarden en daarnaast ben ik nu in opleiding om osteopaat voor paarden te worden. En de paarden op Sprong Vooruit pikken daar natuurlijk ook geregeld een graantje van mee!


Monique van Rooij

Hallo! 
Ik zal mezelf even voorstellen: ik ben Monique van Rooij, 33 jaar oud en al sinds enige tijd zien jullie me af en toe als invalinstructrice op Sprong Vooruit. De enige twee vaste lessen die ik geef op dit moment zijn de twee carrouselgroepen van Sprong Vooruit met ieder 12 deelnemers per groep. 

Buiten instructeur en carrouselcommandant, ben ik ook koetsier en FNRS jurylid. Misschien heb ik jouw proefje wel al eens beoordeeld? Ik heb leren paardrijden op Manege Bergemo in Heijen en geef daar ook nog les aan een carrouselgroep met 16 ruiters. Zelf rijd ik heel af en toe nog een buitenritje, want helaas heb ik geen eigen paard. Het leukste vind ik het geven van carrousellessen en privélessen en het organiseren van activiteiten.
 

Susan Pluk

Hallo Allemaal, 

Graag wil ik mijzelf even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Susan Pluk. Sinds oktober 2013 ben ik werkzaam op Equicentrum Sprong vooruit. 

Ik houd mijzelf voornamelijk bezig met het geven van instructie voor de rijlessen. Hiervoor heb ik de HBO paardensport opleiding aan de NHB Deurne gevolgd. Hierdoor ben ik in het bezit van een niveau 4 instructeurdiploma, waarmee ik lessen kan verzorgen tot op Z-niveau.

De training van (toekomstige) wedstrijdcombinaties vind ik een leuke uitdaging. Op Sprong vooruit train ik sinds begin 2015 ook de amazones die op de Friezen van Piet en Anita rijden. Ik vind het fijn om te werken met ruiters die een duidelijk doel voor ogen hebben en initiatief nemen. Hierbij kan ik ze coachen en ondersteunen.

Verder heb ik de opleiding B Educatie en kennismanagement Groene Sector aan Stoas Vilentum Hogeschool te Wageningen gevolgd. Hierdoor ben ik o.a. in het bezit van mijn tweedegraads docentbevoegdheid. Daarnaast werk ik met veel plezier als docent op het Helicon MBO Nijmegen, waar ik docent SLB/LOB ben.

Naast het lesgeven op Sprong vooruit, zorg ik sinds kort ook voor de marketing van het bedrijf. Ik probeer er voor te zorgen dat nieuwe ideeën en doelen behaald worden, zodat wij steeds beter aan de wens van onze klanten gaan voldoen.

Daarnaast ben ik ook betrokken bij het rijden van de Friese paarden van Piet en Anita van Kempen. Zo heb ik Wiefke L. van De Sprong getraind en op wedstrijd uitgebracht, voordat zij verkocht werd naar China. Wat een geweldige merrie met prachtige manen! Dankzij haar ben ik helemaal gevallen voor het ´Friese Paard´!

Hopelijk tot ziens op Equicentrum Sprong vooruit!
#Update augustus 2019: Susan is helaas al een tijdje niet meer actief op Sprong Vooruit. Ze komt gelukkig regelmatig langs met haar kleine dochtertje Beau. Het feit dat ze moeder is geworden, zorgde er voor dat veel werken bij SProng vooruit er niet meer in zat. Inmiddels is Susan ook in verwachting van nummer 2, wat er ook voor zorgt dat we Susan nog een tijdje zullen missen. Later hopen we weer Susan te mogen zien voor de sportlessen of als inval-instructrice of als jury. 
 

Sarah

Hoi! Ik ben Sarah Louer en ik kom uit Lent.
Daar woon ik met mijn man, dochter en kat Loeki.
Ik heb ook een kleine witte Shetlander genaamd Skip, maar die woont niet bij ons thuis.
Sinds kort mag ik aan de slag op Sprong Vooruit en daar ben ik heel blij mee.
Ik ken Sanne al jaren en heb de manege zien opbloeien van een hele kleine knusse manege 
tot het prachtige en gezellige bedrijf dat het nu is.
Als jong meisje ben ik begonnen met paardrijden en was ik elke zaterdag te vinden op een manege in Mook.
Wat was dat heerlijk, de hele dag tussen de paarden. Pony's knuffelen, poetsen, meehelpen, buitenspelen.
Ik hoop de kinderen op Sprong Vooruit ook zo'n fijne ervaring mee te kunnen geven en ze natuurlijk veel te leren over paarden en het paardrijden. 
Als instructrice heb ik in het verleden een aantal jaar les gegeven op een manege in Groesbeek en heb ik twee jaar les gegeven bij stichting CAP in Nijmegen.
Daarnaast heb ik een afgeronde opleiding SPH en werk ik al heel veel jaren op een Buitenschoolse opvang in Lent.

De combinatie van het werken met kinderen en paarden vind ik ontzettend leuk, dus ik ga met veel enthousiasme aan de slag bij Sprong Vooruit!      
 
Alle fotoalbums
13151683_1705313989733511_9010190521445664311_n_1.jpg
12814114_1236923239669013_1237918490614428747_n.jpg
beste-logo-rolstoelvriendelijk.jpg
1622078_1236803369681000_6385910970075061588_n.jpg
p1030050.jpg
img_9773.jpg