Instructeurs

Naast Sanne zijn er nog een aantal belangrijke mensen die er mede zorg voor dragen dat iedereen; ruiters en amazones, paarden & ponys, een fijne tijd hebben op Zorgmanege Sprong vooruit. Hier lees je meer over de instructeurs, hun taken en bezigheden.


Lara Beckers 

Hallo mijn naam is Lara Beckers, en ik ben geboren op 9 september 2002. Ik rijd nu al meer dan 14 jaar paard op Sprong Vooruit! Ik geef vooral paardrijlessen op de maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag maar je zult me snel ook op andere dagen tegen komen (bijvoorbeeld in de vakanties of op zondag). Want als Sanne ergens hulp bij nodig heeft dan kom ik graag! Ik geef allerlei lessen, van kinderen tot volwassenen maar ook aan ruiters met een beperking. Wat ik ook ontzettend leuk vind om te doen! 

Ook help ik met andere activiteiten zoals ponykampen, themadagen en proefjesdagen. Wat ik erg leuk vind om te doen! Ik vind het namelijk ook ontzettend leuk om te zien hoe kinderen zich kunnen ontwikkelen door met paarden bezig te zijn! Ik ben hier terechtgekomen, omdat ik als klein meisje heel graag wilde paard rijden en toen zagen we deze manege voorbij komen. Toen ben ik hier blijven hangen en het is nog steeds even gezellig! Ook ben ik de eigenaar van het Instagram account van Zorgmanege Sprong Vooruit!

Hiernaast zit ik ook nog op school en studeer ik Toegepaste Biologie op HAS. 
Ik vind alle paarden en pony’s op de manege even lief, maar blijf Elda de leukste vinden! Zelf heb ik ook een lease paard namelijk Weike, dit is een Fries die ik op dit moment verzorg en ook rijd. Mijn hobby’s zijn natuurlijk paardrijden maar vindt het ook leuk om met kinderen bezig te zijn. Hierdoor vind ik het erg leuk om allerlei lesjes te geven, van groot tot klein!
Hopelijk zien we elkaar snel op de manege!

Fleur Lamers 

Hoi, mijn naam is Fleur, ik ben geboren op 25 augustus 2001. Van jongs af aan ben ik al een enorme dierenvriend en trokken vooral honden en paarden mij enorm aan. Ik vind het dan ook onwijs leuk dat ik nu zoveel met de paarden bezig kan zijn! Sinds 2021 ben ongeveer 3x per week te vinden op de manege  voor de (voltige) lessen van het basispaardrijden, daarnaast begeleid ik enkele kinderen individueel. Ook vind ik de meer aangepaste lessen voor kinderen met een "rugzakje" erg leuk, ik vind het mooi om met deze kinderen te kijken naar de mogelijkheden i.p.v. de beperkingen en grenzen te verleggen, maar ook leren grenzen aan te geven. 

Zelf rijd ik ook nog mee in de groepsles op woensdagavond, ik rijd dan vaak op Lana, dat vind ik super leuk! Maar zoals de meeste mensen op de manege weten is Uly mijn allergrootste vriend ;)
Wie weet zie ik je binnenkort op de manege!
Groetjes, Fleur

Noëlla Marijs

Hooii! Mijn naam is Noëlla en ik ben een van de instructies op sprong vooruit! Sommige zullen mij wel herkennen van de lessen op dinsdag. Die geef ik namelijk! Ook ben ik wel eens begeleider op de pony kampen! Ik ben inmiddels al 7 jaar op de manege te vinden en vind het nog altijd erg gezellig op stal! Mijn grootse vriendje op stal is Uly :) zoals de meeste wel weten haha, groetjes Noëlla!

Emma de Rooij (in opleiding)

Hoi allemaal! Mijn naam is Emma de Rooij en ik ben geboren op 16 mei 2004.
Vanaf kleins af aan ben ik al dol op paarden. Toen ik als klein meisje van 7 jaar oud via een buurt BBQ bij Sprong Vooruit terecht kwam, mocht ik een rondje op Beauty rijden en sinds dien ben ik elke week op de manege te vinden!

In 2020 heb ik dan ook, na heel veel jaren op de friezen paarden te hebben gereden, mijn eigen paard Fin gekocht.

In mei 2023 heb ik de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker afgerond en in september 2023 start ik met de opleiding Pedagogiek. Hiernaast volg ik de opleiding tot ‘(kinder-)ruitercoach’ en vind ik het begeleiden van kinderen, maar ook volwassenen omringd de paarden erg interessant.
Ik geef inmiddels al weer een aantal jaar les aan kinderen (met en zonder rugzakje) en volwassenen op Sprong Vooruit en ben hier dan ook erg veel te vinden. Ook in de zomer met de ponykampen zul je mij regelmatig tegenkomen! Hopelijk tot snel op Sprong Vooruit!

Inval instucteurs

Naast de vaste instructeurs die ons helpen op de manege, hebben we ook een aantal instructeurs klaar staan als een van de vaste instructeurs niet kan.

Floor Blom

Hallo allemaal, 
Mijn naam is Floor Blom en ik ben 24 jaar oud. Ik ben op donderdag een aantal uren in de rijbak te vinden waar ik les geef aan zowel kinderen als volwassene. De gezellige en fijne sfeer op Sprong Vooruit zorgt ervoor  dat ik er heel graag kom. 
Als klein meisje van 8 ben ik zelf ook begonnen met het ponyrijden op Sprong Vooruit. 

Ik heb de opleiding Paardenhouderij op het Helicon in Nijmegen afgerond en daarnaast heb ik de cursus gevolgd tot instructrice. Daarnaast heb ik de opleiding Sportkunde afgerond. 
Tot ziens op stal.
Groetjes, Floor.

Dienthy Bens 


Monique van Rooij

Hallo! 
Ik zal mezelf even voorstellen: ik ben Monique van Rooij, 41 jaar oud en al sinds enige tijd zien jullie me af en toe als invalinstructrice op Sprong Vooruit. De enige twee vaste lessen die ik geef op dit moment zijn de carrouselgroepen van Sprong Vooruit met ieder 12 deelnemers per groep. 

Buiten instructeur en carrouselcommandant, ben ik ook koetsier en FNRS jurylid. Misschien heb ik jouw proefje wel al eens beoordeeld? Ik heb leren paardrijden op Manege Bergemo in Heijen en geef daar ook nog les aan een carrouselgroep met 16 ruiters. Zelf rijd ik heel af en toe nog een buitenritje, want helaas heb ik geen eigen paard. Het leukste vind ik het geven van carrousellessen en privélessen en het organiseren van activiteiten.

Buiten het werken met ruiters en paarden heb ik ook nog andere beroepen:
Tijdens de Vierdaagse zie je mij als sportmasseur, in het dagelijks leven kun je me een paar keer per week vinden als ehbo en reanimatie instructeur waarbij ik rond de 1500 cursisten per jaar lesgeef en verder ben ik ook nog hypnotiseur. Hartstikke leuk, al die afwisseling!

Lotte Hofs

Hallo allemaal, 

Ik ben Lotte hofs, 30 jaar oud. 
Van je hobby je werk kunnen maken was vanaf kinds af aan een grote droom. 
Wat was er nou mooier dan hele dagen tussen de paarden zijn. 
Naast de afgeronde studies activiteitenbegeleider en hippisch ondernemer ben ik de KNHS opleiding tot IPG instructeur gaan volgen. Het geven van lessen en de interactie met ruiters haalde ik altijd veel voldoening uit. 
Mennen is voor mij ook altijd een grote passie geweest. Zo heb ik mijn koetsiersbewijs enkelspan & tweespan in bezit. In 2020 heb ik ook de opleiding bij de KNHS voor meninstructeur volledig afgerond! 

Al ben ik nu niet wekelijks meer op Sprong Vooruit betekend niet dat ik helemaal weg ben! 
Waar ik kan help ik nog met bijspringen tijdens de lessen of eventuele activiteiten.
 
Ook organiseer ik het aangepaste kamp op Sprong Vooruit! 
Het is elk jaar weer genieten om met een ontzettend hecht team samen te mogen werken en door jaarlijks nieuwe kamp thema's & zelfgemaakte spellen zo de ruiters een onvergetelijke week te bezorgen! 

 

Alle fotoalbums
logo-aequor.jpg
img_9773.jpg
13151683_1705313989733511_9010190521445664311_n_1.jpg
p1030064.jpg
vpvc_logo.png
1599824_1236803296347674_4540870827994931077_o.jpg