Achter de regenboogbrug

De regenboogbrug.
Er is een plaats in de hemel die de Regenboogbrug heet. Als een dier waar je veel van houd dood gaat, dan gaat dat dier naar de Regenboog brug.
Daar zijn graslanden en heuvels voor onze paarden en pony's. Ze kunnen er rennen en met elkaar spelen.
Er is genoeg te eten, water en zonneschijn en ze voelen zich daar warm en prettig.
Alle dieren die ziek of oud zijn geweest worden daar weer beter. Dieren die gewond waren krijgen weer een sterk gezond lichaam, precies zoals wij ze herinneren in onze dromen, of in de dagen die voorbij gaan...


James Bond   18-03-2011 - 26-10-21
James Bond
Onze charmeur James Bont is niet meer.... James was ook echt 'James Bondachtig'. Dat wil zeggen (ik heb het opgezocht) lijkend op James Bond, stoer, charmant, intelligent, grappig oftewel de ideale gentleman en ladykiller.
Je deed je naam eer aan! Met je looks en uitstraling veroverde je niet alleen de harten van vele kinderen, maar zelfs ook mama's van kinderen vonden jou fantastisch. 
Je was niet alleen knap, maar ook een fijne pony voor de lessen, ging mee op buitenritten, springen en dressuur. Jij was alround en deed altijd je best!
2 weken na het ongeluk van Buddy, Dana en Isa overleed ook jij plotseling en vonden we je levenloos in je stalletje. Jouw vriendinnetje Goldie was bij je. Je bent nooit alleen geweest. 
James we zullen je nooit vergeten, dat je maar veel harten veroverd daar aan de andere kant van de regenboogbrug. 
 

Dana   01-01-2005 - 13-10-2021
Dana
Lieve Dana, lief klein kaspisch paardje, je bent niet meer bij ons. Je was een geliefde pony voor de kleine kinderen die op Sprong vooruit rijden.
Voor de allerkleinste ruitertjes van de ukkie-lesjes was jij een geweldige pony om kinderen hun eerste fijne ervaring met pony's mee te geven. Voor de beginnertjes was jij een topper om ze de basis mee te geven. En een uitdaging was jij voor de kinderen die meededen met het raceteam. Want hoewel jij geen shetlander was, deed je vrolijk mee met de shetraces. Naar vele shows ben jij geweest. Je genoot van deze uitstapjes.
De 13e was jij met je paarden-vriendjes in de nacht op pad, niet wetende waarheen. Tot het noodlot naderde. Een auto raakte je en je raakte dodelijk gewond. Zo erg dat je nooit meer zou kunnen galopperen.
Lieve Dana ik hoop dat je nu gallopeerd samen met je paardenvriendjes, daar aan de andere kant van de regenboogbrug. We zullen je nooit vergeten!


Isa   26-04-2010 - 13-10-2021
Isa
Isa, ik weet nog heel goed dat je bij ons op Sprong Vooruit kwam. Je had moeite met het vertrouwen van mensen. Je was een heel gevoelig paardje. Je hoefjes uitkrabben heeft lang geduurd voordat dat goed ging, maar stapje voor stapje konden zelfs de kinderen jouw achterhoeven optillen. Je was een geweldige pony voor de kinderen om op te rijden. Je kon goed springen, en met de kinderen die jou goed begrepen, draafde je door de baan als een echt dressuurpaard!
Buitenritten deed je ook graag en was je erg braaf. Je was ook een leuke pony om te zien, je had een bijzondere valkkleur met mooie zwarte manen en staart. En was lekker stevig gebouwd. Daardoor had jij veel fans, zowel kleine kinderen reden op jou, maar ook de wat grotere kinderen. Deze fans moeten jou nu missen. Wat een tranen zijn er gestroomd om jouw overlijden.
Lieve Isa ik hoop dat jij daar aan de andere kant van de regenboogbrug alles hebt wat je maar wenst. We love you!

Buddy  25-05-2020 - 13-10-2021
Buddy  
Buddy, als één van de eerste pony's kwam je bij ons op de boerderij. Met Don Juan op de trailer hebben we jou opgehaald. Vanaf toen was Don Juan jouw 'papa'. Je bent van dezelfde leeftijd als onze dochter Benthe. 1 dagje ouder. Hoe leuk was het als jullie samen op zouden groeien....Het lot besliste echter anders.
Op 13 oktober liep jij in de nacht achter de kudde aan. Je volgde de rest, waarschijnlijk was je al moe van een hele nacht struinen, niet wetende waarheen. Tot de kudde besloot de weg over te steken. Jij was niet snel genoeg. Je was op slag dood. 
Ondanks dat je niet zo lang op Sprong vooruit was, was je een geliefde pony. Je was klein, wollig en gewoon super schattig. Vooral tijdens de ponykampen heb je de harten van vele kinderen veroverd...Lieve Buddy we zullen jou nooit vergeten! Dat je maar lekker ronddarteld aan de andere kant van de regenboogbrug met je paardenvriendjes.

Noortje   01-01-2007 - 26-03-2020
Noortje
Noortje is niet meer.... vanmorgen kwam ik tot de trieste ontdekking dat Noortje waarschijnlijk een breuk in haar achterbeen had. Zsm is de dierenarts gekomen en die bevestigde dat ook..ik vreesde al voor het ergste. Een paard met een gebroken been is meestal niet meer goed te genezen. Om Noortje uit haar lijden te verlossen heeft de dierenarts haar in laten slapen. Ze is rustig heen gegaan...hoe de breuk ontstaan is, weten we niet. Waarschijnlijk is het vannacht gebeurd. Er was niet direct te zien dat ze een klap van een ander paard gehad heeft. Dus helaas een triest ongeluk voor Noortje en heel veel pech.
Ondanks dat Noortje geen 'knuffel-pony' was, had ze wel echt een speciale groep fans die hielden van haar snelheid, eigenzinnigheid, eigenwijsheid en alles wat haar toch heel speciaal maakte voor deze kinderen. Voor deze kinderen heb ik een plukje manen bewaard.
Noortje is 13 jaar geworden, we zullen je nooit vergeten r.i.p.
Dikke knuffel van je baasje en van alle kindjes die je gaan missen!
Alle fotoalbums
p3121587.jpg
p3121615.jpg
img_9868.jpg
_sam2491-1.jpg
p3121598.jpg
13082766_1704166279848282_6579056829304219139_n_1.jpg