Zomerkamp

Super toffe ponykampen! 

En ze mogen gelukkig doorgaan! Het was natuurlijk even spannend ivm Corona. Maar kampen voor kinderen mogen doorgaan. We zullen maatregelen treffen volgens het RIVM, maar dat zal verder geen spelbreker zijn om er weer super fijne dagen van te maken!

Ieder jaar hebben we een vol programma met verschillende activiteiten als; buitenritten, huifkartocht, voltige, spellen met en zonder pony, kampvuur, bonte avond, paarden verzorgen en nog veel meer leuke dingen! Dit jaar is het mogelijk om je eigen kamp samen te stellen, minimaal één dag en maximaal een week. Ook blijven slapen kan, maar hoeft niet!


Leuk en leerzaam
Elke dag staat in een ander thema

Maandag: Paardenrassen
Dinsdag: Buitenrijden doe je zo
Woensdag: Door de ogen van een paard
Donderdag: Buitenrijden doe je zo
Vrijdag: Circus

Maandag: “Paardenrassen”
Bonte tinkers, ondeugende shetjes, sterke groningers…Op Sprong Vooruit hebben we veel verschillende paardenrassen in verschillende kleuren, maten en met ieder hun eigen kwaliteiten. Welke ras is jouw favoriet? In groepjes ga je deze dag verschillende activiteiten doen, ook rijden natuurlijk, waarbij je alles leert over paardenrassen.
 
Dinsdag: “Buitenrit”
Vandaag maken alle kinderen een buitenrit (tenzij het weer spelbreker is). De kampgroep wordt verdeeld in kleine groepjes op niveau en elk groepje maakt een leuke rit. Ruiters die langer rijden, maken een rit met meer draf en misschien galop. Kinderen met weinig ervaring krijgen extra begeleiding zodat veilig buitenrijden voor iedereen mogelijk is deze dag! Naast de buitenrit zijn er de hele dag nog andere activiteiten waar je met je groepje aan deelneemt.
 
Woensdag: “Door de ogen van een paard”
Weet jij hoe een paard denkt, voelt, kijkt? En waarom schrikken paarden soms, hoe ga je daarmee om? In groepjes ga je aan de slag met verschillende activiteiten waarbij je hier alles over gaat leren. Deze dag ga je niet alleen rijden maar ga je ook activiteiten doen naast het paard, grondwerk noem je dat.
 
Donderdag: “Buitenrit”
Vandaag maken alle kinderen een buitenrit (tenzij het weer spelbreker is). De kampgroep wordt verdeeld in kleine groepjes op niveau en elk groepje maakt een leuke rit. Ruiters die langer rijden, maken een rit met meer draf en misschien galop. Kinderen met weinig ervaring krijgen extra begeleiding zodat veilig buitenrijden voor iedereen mogelijk is deze dag! Naast de buitenrit zijn er de hele dag nog andere activiteiten waar je met je groepje aan deelneemt.
 
Vrijdag: “Circus”
De kampweek sluit af met een circusvoorstelling waarin alle kinderen hun act mogen laten zien. In een groepje of misschien durf je wel alleen op te treden. Natuurlijk is elke act met paarden. Hou jij van acrobatiek dan is een voltige-act wel wat voor jou? Maar hou je van actie dan ga je misschien wel springen over een hindernis van “vuur”! Of hou je van kunstjes die het paard doet, dan is vrijheidsdressuur misschien wel wat voor jou?

 


Op vrijdag afsluiting met voorstelling
Op vrijdag tijdens het kamp zullen de kinderen hun eigen voorstelling gaan voorbereiden. Deze voorstelling zullen de kinderen aan het einde van de dag aan hun ouders laten zien. Na de voorstelling nemen we afscheid en gaan de kinderen weer naar huis.

Kampen voor iedereen mogelijk
Kinderen met een beperking of handicap zijn bij ons van harte welkom om op ponykamp/trainingskamp te komen. Ons personeel is opgeleid of heeft ervaring om met kinderen met een beperking of handicap te kunnen werken. Al jaren komen deze kinderen bij ons voor ponyrijlessen en ponykampen. In overleg zoeken we samen het meest geschikte ponykamp voor uw kind. Nieuw dit jaar is het aangepaste pony-/paardenkamp voor ruiters met een beperking, klik hier voor meer informatie.

Inschrijven

Dit jaar is er keuze uit verschillende soorten ponykampen voor de leeftijd vanaf 5 jaar t/m 15 jaar.
Er kan zelf gecombineerd worden, instroom is op iedere dag mogelijk en je kiest zelf of en hoe lang je blijft slapen. Dagelijks ckeck-in tussen 8.15 en 8.45 uur. Einde om 16.30 uur.
  • Tot 17.00: €  40,-
  • Tot 21.00: €  60,-
  • 2 daagse: € 130,-
  • 3 daagse: € 195,-
  • 4 daagse: € 260,-
  • Week: einde vrijdag 16.00u: € 330,-
Data zomerkampen 2020:
 
  Wk   Data kamp  
  29  Maandag 13 juli t/m vrijdag 17 juli
  33   Maandag 10 augustus t/m vrijdag 14 augustus


Inschrijven Zomerkamp

Je kunt je inschrijven voor het zomerkamp (en eventuele andere kampen en activiteiten) via onze agenda. Na inschrijving krijgt u binnen 5 werkdagen de bevestiging van het inschrijven voor het gewenste ponykamp.

Alle fotoalbums
_sam2491-1.jpg
12814114_1236923239669013_1237918490614428747_n.jpg
img_9761c.jpg
p1030075.jpg
ponykamp.jpg
logo-aequor.jpg