Paardennieuws week 16

Vrijdag 20 april 2018
Hooi Sprong Vooruit maatjes,

Over precies één maand is het al 20 mei. Tijd voor de open dag! Wij hebben er super veel zin in. De dag daarvoor worden wij heerlijk verwend, en liggen we (met komkommer schijfjes op onze ogen) in het gras te relaxen. Hihi. Om vervolgens één voor één een schoonheidsbehandeling te krijgen. En stiekem ook een massage. Zodat wij bij de open dag goed in ons vacht zitten.
Op de open dag kan je oa. mij en mijn vriendjes aan een race zien mee doen. Weet jij wie er gaat winnen? Wij weten het nog niet. Maar vinden dat iedereen van het racingteam winnaars zijn. De Friezen hier op stal (en dat zijn er nog al wat) laten zien hoe goed ze kunnen luisteren naar de ruiters in de Friezencarrousel. Als er een Fries niet goed luisterd en de verkeerde kant oploopt ziet dat er volgens vele niet zo mooi uit. Hihihi.
Ook kan je zien dat er ruiters zijn die spannende kunstjes op onze rug doen. Dat vinden wij paarden helemaal niet raar of gek, maar gewoon heel bijzonder. Ook laten sommige vriendjes van mij zien hoe goed ze kunnen springen. Limbo dansen zit er helaas dan niet in voor ze, hihihi.
En niet te vergeten, je kunt ook mij ontmoeten op het ponyplein. Dan kan je op mij of één van mijn vriendjes een ritje maken. Super leuk! En als je van knutselen houdt kan je iets maken van onze hoefijzers waar wij niet meer op lopen. Houd de facebookpagina en website van Sprong Vooruit in de gaten, daar komt binnenkort meer informatie over de open dag.
 
In de week van 30 april is er op stal klusweek. Ben je jonger dan 10 jaar dan kan je voor die tijd, maar ook daarna alsnog mee helpen. Want op de manege proberen wij het schoon en opgeruimd te houden. Dat lukt nog niet helemaal goed. En daarom ben ik gaan rondvragen en heb ik een hoop informatie verzameld die ik graag met jullie wil delen.
Als je ons uit de stal hebt gehaald en op de poetsplaats hebt vast gezet (een half uur voor de lessen beginnen) heb je een kast met gekleurde bakken staan. Op die bakken staan cijfers 1 t/m 7 en een gekleurde tape onder het cijfer (kijk maar op de foto hier naast). De cijfers op de bakken zijn dezelfde cijfers als de groepstallen waar wij in staan. Als wij in stal 3 staan, dan willen wij alleen geborstelt worden met borstels uit bak 3. Letten jullie erop dat jullie de borstels uit de goede bak pakken, en ook weer goed terug leggen?
Na de les krijgen sommige vriendjes brokken. Deze brokjes eten wij graag uit een schone grijze bak. Daarom is het belangrijk om deze bakken na ons eten goed schoon te spoelen en op zijn kop terug te zetten. Zetten jullie alles netjes terug, zoals op de onderste foto hiernaast? Dan houden wij de manege samen schoon en opgeruimd.
 
Tot volgende week Sprong Vooruit maatjes!
Alle fotoalbums
p1030050.jpg
p3121598.jpg
10574220_624117057702908_7149672005229166994_n.jpg
img_9868.jpg
loge-svp.jpg
beste-logo-rolstoelvriendelijk.jpg