Activiteiten in de kerstvakantie tussen kerst en oud & nieuw!

Vrijdag 16 december 2016

Van 26 december tot 31 december staan geen groepslessen gepland (deze vallen buiten het abonnement) Maar er is genoeg te doen en te beleven! Een keer een individuele les plannen is in deze week ook mogelijk.

* Woensdagavond 28 december : "Dressuurclinic"
Een interessante clinic met subtop dressuuramazone/instructrice "Hanneke Ariëns". Thema "opleiding van het paard van B tot Z". Tijd:19.00 - 22.00 Vooraf reserveren ivm aantal zitplaatsen gratis. Zonder reserveren entree €4,50 Clinic is voor iedereen die graag wil leren! Reserveren doe je eenvoudig door een mailtje te sturen naar sprongvooruit@gmail.com

* Woensdag 28 december "Ruiterbal".
Na de clinic is aansluitend het "ruiterbal" voor de jeugdige ruiters én amazones vanaf de brugklas. Vervang je rijlaarzen voor dansschoenen en dans er op los! De kantine wordt hiervoor omgetoverd tot een danspaleis met DJ en Disco. Koop vooraf een entree-kaartje voor €3,50 en ontvang daarmee de eerste consumptie gratis. Kaartjes aan de kassa €5,00 Het beloofd een super gezellige avond te worden. Dus koop snel een kaartje want vol is vol! Sluiten rond 1.30

* Donderdag 29 december:  "Snertrit" een gezellige tocht waarbij deelnemers zowel in de huifwagen als op het paard kunnen. Deze rit van ongeveer 11/2 uur is voor iedereen geschikt! Dus ook voor papa's, mama's, of zelfs opa's en oma's die gezamenlijk met hun 'paardegekke' (klein) kind(eren) wat leuks willen doen. Rij-ervaring is niet nodig, dus ook beginners kunnen met deze tocht mee. Er gaan extra begeleiders mee voor het begeleiden van de paarden. Na de tocht opwarmen in de kantine met "Snert" (of tomatensoep). 

Op vertoon van je ruiterpaspoort krijg je €2,50 korting.

Aanvang tussen half 11 en 11.00. Kosten 10 euro p.p Vermeld bij de aanmelding hoeveel personen en of deze personen graag ook op het paard willen of alleen op de huifwagen. Aanmelden via de mail tot 27 december.

* Vrijdag 30 december: "Pony-winterspelen".
Een leuk evenement voor alle kinderen van 3 tot ongeveer 10 jaar. Je mag deze leuke middag samen beleven met een vriendje of vriendinnetje. Vanaf half 12 is  aanvang, 11.45 openen we het evenement met de voorstelling "Frozen & Horses". Na de voorstelling hebben we een gezellige lunch. Ondertussen maken we de groepjes bekend en kan gestart worden met de pony-winterspelen! Rond 15.15/15.30 sluiten we de middag af en mogen alle kinderen weer opgehaald worden. De kosten voor deze leuke middag is €15,- Introduceer je een vriendje of vriendinnetje op Sprong vooruit, dan mag deze samen met jou voor €15,- deelnemen. Mail naar sprongvooruit@gmail.com Opgeven kan tot 28 december.

* Vrijdag 30 december "Try-out" op sprong vooruit!
Try-out! De naam zegt het al 'uitproberen'. Het nieuwe jaar komt eraan, en je hebt nu de kans om eens iets nieuws uit te proberen. Bij voldoende animo worden deze lessen opgestart in het nieuwe jaar. Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar sprongvooruit@gmail.com  voor 28 december. Deze les betaal je contant.

17.15 - 18.30 carrousel pony.
Mét ruiterpaspoort € 10,- zonder € 13,00

18.45 - 19.45 spring quadrille pony
Mét ruiterpaspoort € 12,- zonder € 15,00

20.00 - 21.00 spring quadrille paard
Mét ruiterpaspoort € 13,50 zonder € 16,50

Let op! Springquadrille is alleen voor gevorderde ruiters mét springervaring en die controle hebben in galop! Omdat nog niet alle ruiters proefjes gereden hebben, kan je bij Sanne vragen of je niveau voldoende is. Ook voor de carrousel is het belangrijk dat je de basisfiguren goed kent. 

Uitleg:

* Springquadrille.
Een springquadrille is een combinatie van carrouselrijden en springen. Net als bij een carrousel rij je in teamverband. In het midden van de baan staat een quadrille (vierkant van hindernissen) opgesteld. Je rijdt vele figuren in draf en galop en hierbij wordt het 4-kant van alle kanten benut. De basis voor het rijden van een quadrille is dressuur en natuurlijk vaardigheid in springen. Controle over je paard en kennis van veel figuren is belangrijk.

Voor een indruk, zie dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=qQKgD_Z1d7s

* Carrousel.
Carrouselrijden is één van de weinige teamdisciplines in de paardensport. In een groep van 12 of 16 ruiters voer je dressuurfiguren uit op muziek. De choreografie ontwerp je zelf, samen met de groep en jullie commandant. Alles draait om nauwkeurigheid, timing en samenwerking. Een carrouselgroep bestaat uit een groep van 12 of 16 of 20 ruiters met paarden of pony's die in een geordende colonne, bijvoorbeeld met tweeën naast elkaar, een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. De door de groep samengestelde manoeuvres worden gereden op passende muziek. Het gaat dus niet om de show (hoewel dit element er best in zit), maar om de nauwkeurige en met stijl gereden figuren. Het effect ontstaat door de uniformiteit van de groep, waarbij geen enkele combinatie opvalt en het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar het niveau bepalen. Het leuke is dat het eindresultaat niet afhangt van het niveau van een combinatie, maar juist van de prestatie van de groep in zijn geheel.

Voor een indruk, zie dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=hh7jXcBZ2L4

Op Sprong vooruit hebben we al 2 carrouselgroepen, 1 friezencarrousel en 1 groep met alle rassen. Nu willen we ook kinderen de mogelijkheid bieden om kennis te maken met deze bijzondere tact van de paardensport.

Alle fotoalbums
vpvc_logo.png
img_9773.jpg
13151683_1705313989733511_9010190521445664311_n_1.jpg
p1030075.jpg
p3121598.jpg
loge-svp.jpg