Paardennieuws week 24

Vrijdag 15 juni 2018

Hooi Sprong Vooruit maatjes,

Wie het glazen zadel past...
Deze week is de zadelmaker bij ons langs geweest. We mochten bijna allemaal ons stalletje uit om te kijken of ons zadel nog wel paste. Zonodig werd er een gelpad onder gelegd of een bontje. Of een andere aanpassing waardoor het net iets fijner op onze rug lag. Ook werd er gekeken of er niets kapot was aan de zadels, zodat iedereen weer veilig een jaar vooruit kan op onze ruggetjes. Dat wordt voor de rijlessen dus even goed kijken hoe je ons op moet zadelen. Dat staat op het bord dat links naast de zadelkamer hangt. Daar staan voor onze foto’s een cijfer. Dat cijfer is het nummer van ons zadel, hoofdstel en halster. Achter onze foto staat ook een cijfer. Dat is het cijfer in welke (groeps)stal wij te vinden zijn. En achter dat cijfer staat of er een gelpad of iets nodig is. Handig hè! 
Sommige spulletjes liggen alleen niet bij ons zadeltje maar in de kast waar ook de poetsspullen liggen.

Sanne gaat het rustiger aan doen!?
Wow.. Sanne. Pfff, even bij komen. Wij zijn massaal op hol geslagen toen wij dat hoorde. Elda schrok zelfs zo hard dat die tegen het draad aan kwam en er niet meer makkelijk uitkwam. Waardoor ze een snee in haar achterbeen heeft.
Beetje bijgekomen van de schrik. Sanne gaat het vanaf volgende week echt rustiger aan doen. In de lessen kan je dus een andere juf krijgen. Die daar ook met alle plezier en gekkigheid staat les te geven. We hopen met zijn allen dat dat gaat lukken. Wij kunnen Sanne niet helpen door haar de stal uit te schoppen wanneer ze die rust niet neemt. Dat zou gevaarlijk zijn. Maar jullie kunnen wel naar een andere juf gaan met vragen die je hebt. Zij helpen ook heel graag. En ook heel goed.

Assistent medewerkers, vrijwilligers en stagiaires
Wij hebben hele lieve, leuke en soms afwisselende hulpjes die onze stallen schoon maken, ons borstelen en ook mee helpen bij het opzadelen. Of allerlei andere dingen doen rondom de manege. Eén groep van die hulpjes zijn stagiaires. Zij zitten op school en komen hier werken om te leren. Wij moeten dus zorgen dat wij heel raar gedrag laten zien zodat ze op school gaan vragen hoe dat nou eigenlijk zit. Als ze er op school geen antwoord op weten, dan doen we het goed. Wij zijn dus een heel goed leerbedrijf.
Zie je een stagiair werken, laat dan je waardering merken.
Ook lopen er vrijwilligers rond. Natuurlijk snappen wij dat iedereen bij ons wil zijn, en graag met ons samen werkt. Maar vrijwillig is niet vrijblijvend. Vandaar dat wij niet 100 vrijwilligers hebben op stal. Eén van die super gezellige leuke vrijwilligers is Petra Volleberg. Hooi Petra . Bij deze wordt je even in het zonnetje gezet. Want ze brengt elke keer wanneer ze er is gezelligheid mee. Ze is niet meer weg te denken bij Sprong Vooruit. Super leuk wanneer jij komt. Niet geheel onbelangrijk zijn de appeltjes die je ook wel eens mee brengt, hihi. 
Begroet je een vrijwilliger hier, dan sta je garant voor veel plezier.
Een andere groep die er werkt, en die gewoon goud waard zijn.. zijn onze assistent medewerkers. Zij hebben dagbesteding bij ons. En daar zijn wij allemaal extra aardig voor. Het zijn hele normale mensen, waarvan je bij de ene misschien wel iets van ziet of merkt en bij de ander valt er niks of nauwelijks iets op. Zij kunnen geen normaal werk aan. Het werktempo ligt te laag of kunnen met andere dingen niet mee komen. Dagbesteding krijg je niet zomaar. Het heeft niks met je rapport-cijfer op school te maken. Je kan er ook niet voor studeren. Zij hebben dus een uniek beroep. Dat niet ondergewaardeerd moet worden. Zij hebben op bepaalde gebieden begeleiding nodig. Een heel rugzakje vol. Maar ze zijn wel gewoon normaal, net zoals jij en ik. En daarom noemen wij (en alle mensen) ze op Sprong Vooruit “assistent medewerkers”. 
Ben je voor assistent medewerkers extra aardig, dan ben je bij ons pas rijvaardig. 
En alle 3 bij elkaar met alle medewerkers, lesseassistenten, eigenaren en gewoon iedereen die er werkt, maakt Equicentrum Sprong Vooruit een super leuke gezellige leerzame werkplek. Alle helpers op stal gaan met plezier naar ons toe, en willen dan niet meer weg. Super leuk! 

Tot volgende week Sprong Vooruit maatjes!

Alle fotoalbums
vpvc_logo.png
loge-svp.jpg
13082766_1704166279848282_6579056829304219139_n_1.jpg
_sam1987.jpg
12814114_1236923239669013_1237918490614428747_n.jpg
10574220_624117057702908_7149672005229166994_n.jpg