Introductie-clinic “Centered riding”

Dinsdag 11 juli 2017
Introductie-clinic “Centered riding”

Bij voldoende animo starten we na de zomervakantie met deze wijze van rijden een speciale cursus. Om kennis te maken, organiseren we een introductie-clinic. De avond bestaat uit theorie en praktijk en we gaan ook kijken naar enkele ruiters die aanwijzingen krijgen vanuit het principe van “Centered Riding”.  Zou je heel graag mee willen rijden, laat dit dan weten in de aanmelding.
Wanneer:  dinsdagavond 25 juli van 18:30 tot 21:30 uur
Kosten:     €4,50 bij aanvang 18.30 voldaan
Aanmelden: via de agenda op deze site of stuur een mail naar sprongvooruit@gmail.com

Cursus “Centered Riding”  
Centered Riding betekent RIJDEN VANUIT HET MIDDEN,  dat wil zeggen je leert heel bewust vanuit je lichaam te rijden... maar HOE doe je dat!
Centered Riding is ontwikkeld door Sally Swift en is een innovatieve en creatieve manier om ruiters te leren rijden. Centered Riding gaat daarbij uit van lichaamsbewustzijn, centreren en visualiseren. 
Het doel van Centered Riding is ruiters op te leiden die hun lichaam optimaal gebruiken en daarmee met minimale inspanning (gebruik van skelet in plaats van spieren) maximaal resultaat behalen en daarbij hun paard niet hinderen. Centered Riding maakt daarbij gebruik van technieken van bijvoorbeeld Feldenkrais en Alexander techniek, en van de oosterse gevechtssporten. 

Centered Riding werkt met een aantal basisprincipes:
  • Zachte ogen - Bewustwording van de omgeving, een perifeer blikveld en verhoogd gevoel.
  • Ademhaling - Correcte ademhaling leidt tot zachtheid en stabiliteit.
  • Balans of bouwstenen - Het 'uitlijnen' van de ruiter verhoogt balans, stabiliteit en vergroot het gebruik van botten i.p.v. spieren.
  • Centreren - Bewust gebruik maken van je balanspunt geeft zachtheid, rust, kracht en harmonie.
Deze basisaspecten, tezamen met het rijden met een plan voor beheersing en duidelijkheid, en aarden voor stabiliteit, en balans, vergroten de beweeglijkheid en harmonie van ruiter en paard. 
Anne Pronk is instructrice Centered Riding.  Op Sprong Vooruit willen we deze cursus aanbieden aan een kleine groep van 3 tot 6 leerlingen. De cursus is voor iedereen (beginner / gevorderd) mogelijk. De lesmomenten zijn zowel theoretisch als praktisch (rijden).
 
Alle fotoalbums
_sam2491-1.jpg
13082766_1704166279848282_6579056829304219139_n_1.jpg
img_9761c.jpg
img_9773.jpg
logo-aequor.jpg
p1030050.jpg