Paardennieuws week 19

Vrijdag 11 mei 2018
Hooi Sprong Vooruit maatjes,

Het racing team is gister naar Bennekom geweest. Een evenement op een mooi landgoed. Eerst worden de pony’s lekker gepoetst op de manege zodat ze er al heel mooi uitzien. Dat moet, omdat er publiek naast staat. Daarna worden ze met zijn alle in de vrachtwagen gezet. Ik heb van een pony gehoord dat die de hele tijd ruzie zoekt met een andere. Ze mogen elkaar niet zo. Sommige mogen dus niet naast elkaar worden gezet. Andere vinden het een beetje eng. Brrr. Het is ook erg hoog die vrachtauto! Eenmaal wanneer iedereen staat, gaat de klep dicht en staan we een uur grappen te maken over de kinderen die op ons rijden. Wij zijn ons al aan het bedenken wie wij eraf laten vallen. En meestal lukt ons dat goed, hihi.
Aangekomen mogen wij onze beentjes even strekken en uit de vrachtwagen komen. Wij worden dan alweer gepoetst. Want in die vrachtwagen maken wij ons wel even goed vies natuurlijk, hihi. De ruiters hebben allemaal nog een groom die ons vast kan houden zodat wij er niet vandoor gaan. Want op zulke dagen is er niet iets om een pony aan vast te zetten.
Daarna mogen de ruiters erop en lopen wij eerst nog even warm om vervolgens te gaan racen! Super cool. Als wij alles hebben laten zien worden wij nog even uitgestapt en daarna afgezadelt en weer in de vrachtwagen gezet. Daarna is er voor de ruiters en ouders soms nog eventjes tijd om nog even rond te kijken op het terrein.
Lijkt jou dat ook super cool om te doen? En durf je lekker hard met ons te gaan racen? Ben je nog niet te groot om op een shetlander te rijden? Dan moet je je echt is opgeven bij Sanne!
 
Hebben jullie touwens al gezien dat de hengst Orgullo weer op stal is? Wij wel, en wij wensen hem bij deze een welkom terug op stal.
 
Alle fotoalbums
loge-svp.jpg
p3121615.jpg
logo-aequor.jpg
ponykamp.jpg
vpvc_logo.png
p3121598.jpg