Vragen naar lengte/gewicht

Vrijdag 10 september 2021
Al enkele jaren vragen wij aan nieuwe ruiters/amazones lengte en gewicht. Dit doen wij met een reden: het welzijn van onze paarden. 

Gemiddeld kan een pony/paard zo'n 15 tot 20 procent van het eigen gewicht dragen. Wij hebben er voor gekozen om een maximum gewicht van 90 kg te hanteren omdat wij paarden hebben die dat kunnen dragen. Te zware belasting kan eerder slijtage en blessures veroorzaken. 
Er zijn maneges die 'weegmomenten' hanteren, waarbij ruiters die over de grens groeien (tijdelijk) moeten stoppen. Mocht je bij het lezen van dit bericht erachter komen dat jouw gewicht aan de (te) hoge kant is, dan willen we daar graag met jou over in gesprek. 
Natuurlijk willen we zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe leuk paardrijden is, dus mocht je toch te zwaar zijn, dan gaan wij in de toekomst een mooi alternatief aanbieden: ruiterfitness! Tijdens  ruiterfitness wordt er gewerkt aan de algehele fitheid en wordt er gemotiveerd tot sport zodat het uiteindelijk ook mogelijk is om paard te rijden. 

In het nieuwe jaar willen we starten met ruiterfitness, meer informatie volgt nog. 
Alle fotoalbums
ponykamp.jpg
_sam2491-1.jpg
logo-aequor.jpg
_sam1987.jpg
loge-svp.jpg
vpvc_logo.png