Themadagen in de zomervakantie

Zaterdag 08 juli 2017
NIEUW!! Themadagen in de zomervakantie!
Voor kinderen die, om wat voor reden dan ook, nog niet op ponykamp komen, is er de mogelijkheid om toch het ‘kampgevoel’ te kunnen ervaren. Deelnemers sluiten ’s morgens aan en draaien mee met de dag. Iedere dag heeft een bepaald thema. Iedereen is welkom, ook als je nog geen ervaring hebt met paarden.

Aanvang: tussen 8:30 – 9:00 uur in de kantine
Einde: 16:30 uur
Kosten: €30,- bij aanvang voldoen                                          
Inschrijven: mail naar sprongvooruit@gmail.com met datum, naam, leeftijd, telefoon nummer en eventuele bijzonderheden of via het aanmeldformulier op onze site.

PROGRAMMA
Maandag
Themadag
Pony-sport-dag


 
Dinsdag
 Dagtocht met huifkar en pony’s met picknick.
Plezier voor mens en dier
Woensdag
Themadag
Helden’ met voorstelling

 
Donderdag
Dagtocht met huifkar en pony’s met picknick.
Plezier voor mens en dier
Vrijdag
Themadag
Paardenpraat en meer

 
17 juli 18 juli 19 juli 20 juli 21 juli
31 juli 1 augustus 2 augustus 3 augustus 4 augustus
21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus 25 augustus

Themadag ‘Pony-sport-dag’ – maandag
Een actief dagprogramma waarbij we spelenderwijs de kinderen laten kennismaken met diverse takken van de paardensport. Denk aan springen, dressuur, voltige, mennen, vrijheidsdressuur, etc.
Deelnemers kunnen deze dag kiezen uit verschillende workshops, in groepjes leren ze eerst de theorie en daarna de praktische uitvoering. Tussen de middag wordt brood gegeten in de kantine.

Dagtocht ‘Plezier voor mens en dier’ – dinsdag en donderdag
Deze dag trekken we er op uit in de natuur. Genieten, ontspannen en lekker buiten zijn! Deelnemers kunnen zowel te paard als in de huifwagen mee. Midden in de natuur nemen we pauze om te lunchen. Deelnemers nemen zelf een lunchpakketje mee.

Themadag ‘Helden’ – woensdag
Deze dag staat in het teken van ‘Helden’. Kinderen gaan deze dag in groepjes aan de slag met het voorbereiden van de voorstelling waar de dag mee afgesloten zal worden. Creativiteit, samenwerken, gezelligheid, samen naar iets toe werken en dat natuurlijk samen met onze pony’s; beloofd een dag te worden die de kinderen niet snel zullen vergeten.
Tussen de middag eten we een broodje knak!

Themadag ‘Paardenpraat en meer’ - vrijdag
Een educatief dagprogramma voor kinderen waarin we spelenderwijs aan de slag gaan met het leren en ervaren van de leefwereld van paarden. Deelnemers leren in workshops meer over het (kudde)gedrag en de communicatie van paarden. De workshops vinden plaats naast én op het paard in verschillende ruimtes op Sprong Vooruit zoals in de kantine, de rijbak of op de poetsplaats.
De ochtend begint met een demonstratie, daarna zullen de kinderen in groepjes met hun begeleider verschillende workshops afgaan. Tussen de middag wordt brood gegeten in de kantine.

 
Alle fotoalbums
vpvc_logo.png
beste-logo-rolstoelvriendelijk.jpg
_sam2491-1.jpg
img_9868.jpg
logo-aequor.jpg
_sam1987.jpg