Paardennieuws week 14

Vrijdag 06 april 2018
Hooi Sprong Vooruit maatjes,

Hebben jullie een leuke gezellige week gehad? Lekker kunnen grazen? Wij wel hoor!
Weten jullie al wie James Bond is? Hij loopt mee in de lessen, en is hier nog niet zo heel lang. Maar wat een schattige pony is het hè? James Bond heeft een snorretje, hihi. Ik heb deze week van James Bond gehoord de hij naar de tandarts is gegaan. Daar stond hij niet echt om te trappelen. Wat was hij braaf zeg! De coole kikker. Zonder verdoving heeft hij zijn tandjes laten slijpen.
Wist je dat een paard 36 tot 42 tanden heeft. En een mens 28 tot 32 tanden. Ons gebit bestaat boven uit 6 snijtanden + 12 kiezen en onder ook. Alleen hengsten (en sommige merries) hebben ook nog haaktanden, twee onder en twee boven. Veel paarden hebben ook één of twee wolfstanden. Cool om te weten hè! Met al die tanden eten we ons heerlijke eten op, hihi.
Veel van mijn vriendjes zijn bang voor de tandarts. Als de tandarts op weg naar ons is, zijn wij al een vluchtplan aan het verzinnen. Jaikes.. enge tandartsen. Maar jullie zijn niet bang voor de tandarts toch? Want jullie poetsen 2x per dag jullie tandjes als het goed is! Dat ruiken wij. Het ruikt dan naar pepermunt uit jullie mondjes.
Wist je dat paarden het meeste met hun geur doen? Wij ruiken beter dan dat wij horen. Apart he? Maar het is echt waar!

Later in de week zagen we een aparte pony die we nog nooit eerder hadden gezien. Wie is dat?.. Dat is Felina. Zij is deze week bij ons gekomen en moet de Sprong Vooruit omgeving nog een beetje verkennen.  Felina is een Welsh pony. Ik en veel andere vriendjes van mij kijken er naar uit om samen met haar te gaan grazen in het zonnetje.

Deze week hebben wij ook met zijn alle naar de vier pas geboren veulentjes (Hope, Henk, Glorie en Icebell), zitten hinneken, gestampt en gekke pasjes voor ze gemaakt. Maar het drong niet door dat wij ze aan het waarschuwen waren. Ze moesten er echt aan geloven: hun eerste ontwormingspasta. Getver, jaikes! ..Bah! Vinden jullie medicijnen wel lekker smaken? Het moet omdat we er beter door worden. Maar wat zou het toch fijn zijn als ze die medicijnen een keer lekker maken.

Deze week heb wij ook doei moeten zeggen tegen Orgullo. Die grijze hengst, een kruising tussen een Fries en Andalusier. Hij is voor een paar weekjes op vakantie. Niet om relax te gaan grazen, maar voor een hengstenkeuring. Wij wensen Orgullo veel zonneschijn toe en hopen dat die snel weer terug is, zodat wij weer samen kunnen grazen en spelen.

Er zijn nog best veel Friezen hier drachtig. Daar komt zeker een mooi veulentje uit! Maar wisten jullie al dat Sanne ook zwanger is? Toby wordt rond de maand juli een grote broer! Sanne voor de 2e keer mama, en Bas voor de 2e keer papa! Toby heeft al goed gekeken bij de bevalling van de veulens en kan mama en papa mooi helpen bij het bevallen, hihi. Toby is zo groot, dat hij gewoon al op ons rijdt en mee doet bij de ukkieles. Gezellig! Dat gaat het nieuwe babytje later vast ook doen hoop ik. Want het zijn zo’n goede ruitertjes, hihi.
Wat denken jullie dat het wordt? Of wat hopen jullie? Een Merrie of een Hengstje? Ons maakt het niet zoveel uit, zolang die ons maar goed kan verwennen met worteltjes.
 
Tot volgende week Sprong Vooruit maatjes!
Alle fotoalbums
13062363_955838454530765_2271586417169284930_n.jpg
_sam1987.jpg
1622078_1236803369681000_6385910970075061588_n.jpg
beste-logo-rolstoelvriendelijk.jpg
img_9761c.jpg
p3121615.jpg