Werkwijze

Door de jaren ervaring van het inrijden en de basis bij een paard heeft Fleur een tikkeltje een eigen stijl gecreëerd. Correct, consequent en in vriendschap met het paard. De hoofdregel van Fleur!

Wijze van het inrijden

Fleur begint met een deel horsemanship. Het correct lopen aan de hand, stemhulpen en een duidelijke focus van paard naar ruiter. Het opstappen en iemand op de rug hebben moet voor een paard normaal worden.

In de meeste gevallen vinden paarden dit op het begin erg spannend. Fleur zoekt daarom de meest vertrouwde omgeving op voor het paard. In de meeste gevallen is dit op de gang tussen de paardenstallen. De paarden kennen deze gang omdat ze daar dagelijks over heen lopen en ze ook in die stal gestald staan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat ze een week over de gang ‘rijd’ tot het paard Fleur goed kent, en gewend is dat ze op hun rug zit.

Bitloos beginnen

Fleur begint met een bitloos hoofdstel, dit omdat de paarden normaal gesproken al een beetje hulpen kennen via het halster. Een bitloos hoofdstel bootst dit idee het meeste na. Paarden kennen het sturen via bit en mond niet. Fleur probeert dit een paard geleidelijk te leren om zo problemen te kunnen voorkomen. Zo werkt ze dus vaak ook met een dubbele teugel. Eén aan het hoofdstel, en één aan het bitloze hoofdstel.

Vertrouwensband

Fleur doet voornamelijk alles alleen. Dit omdat ze zich dan het beste kan concentreren op het paard, het paard zich ook maar op 1 persoon hoeft te concentreren waardoor de vertrouwensband sneller kan groeien.

Heel belangrijk voor Fleur is dat ze vind dat het paard fijne ervaringen krijgt met rijden. Geen dwang, het paard in zijn waarde laten, en met name laten zien dat paardrijden leuk is. Hoe beter je het begin aanpakt hoe meer je terug krijgt van je paard. De mens presteert toch ook beter met positieve ervaringen?
Alle fotoalbums
p3121615.jpg
p3121587.jpg
12814114_1236923239669013_1237918490614428747_n.jpg
loge-svp.jpg
ponykamp.jpg
_sam2491-1.jpg