Samenwerking

In dit deel van het bedrijf, de africhting, hebben we er veel voordeel van dat we onderdeel zijn van een geheel. Equicentrum Sprong Vooruit heeft veel faciliteiten en werkt duurzaam samen met vertrouwde externe partijen.

Voorzorgsmaatregelen

Bij aankomst van het paard krijgt het paard een optische keuring door Fleur zelf. 1 à 2 dagen na aankomst wordt het paard gecontroleerd door de tandarts. Mogelijk werk wordt meteen uitgevoerd. Dit om problemen te voorkomen als het hoofdstel gebruikt gaat worden. Ook onze hoefsmid voert meteen een controle uit. Zo komen mogelijke problemen met beenstanden meteen in beeld, waarmee eventueel rekening mee kan worden gehouden in de training.

Pensionstalling

Uw paard staat in een ruime stal. Hij gaat dagelijks 4 tot 6 uur in de weide of bij slecht weer in de paddock. Ze krijgen over vier keer verdeeld voer. Twee keer krachtvoer, twee keer hooi. De hoeveelheid gaat altijd in overleg met Fleur. Lees meer over pensionstalling bij Equicentrum Sprong Vooruit.

Hoefsmid, tandarts

Piet van Kempen is gediplomeerd hoefsmid met ruim 25 jaar ervaring. De hoefsmederij is een onderdeel van Equicentrum Sprong Vooruit. Piet doet ook tandverzorging tot op zekere hoogte erbij. Wordt het te ingewikkeld dan wordt tandarts Joop Janssen ingeschakeld. Joop Janssen wordt altijd in overleg met eigenaar van het paard ingeschakeld. Dit omdat de kosten van Joop doorgefactureerd worden naar eigenaar van het paard.

Massage

Op ons bedrijf is regelmatig gediplomeerd paardenmasseuse Astrid de Klein aanwezig. Astrid behandeld paarden met en ook zonder problemen. Mocht er problemen zijn met uw paard, dan kan er altijd in overleg met Astrid gewerkt worden aan een eventuele aangepaste training.

Instructie

Fleur zelf  neemt wekelijks privélessen. Ze vindt het belangrijk om continu goed bijgeschoold te worden en krijgt les van professioneel amazone Hanneke AriensKijk meer informatie op de website van Hanneke Ariens.

Dierenarts

Onze vaste dierenarts is gevestigd in Boxmeer. Jeremy Duvekot is een zeer ervaren dierenarts met veel kennis over paarden. Wij hebben fijne ervaringen met Jeremy. Jeremy is aangesloten bij DAP Boxmeer.

Mestmonsters

Ieder kwartaal wordt de mest van onze paarden onderzocht door Wormsearch EPI, Evelien van Kempen. Evelien woont naast ons en Evelien onderzoekt onze mest frequent. Op deze manier kunnen wij gericht ontwormen.

Krachtvoer

Ons krachtvoer komt van Cavalor. We voeren de top – action als hoofdbrok. Als paarden andere voeding erbij nodig hebben is dat ook aanwezig. Maandelijks komt onze vaste voedingsadviseur Karin van der Veer langs om de paarden te bekijken en ons met eventuele problemen te kunnen helpen.
Alle fotoalbums
p1030050.jpg
14100276_1035608189887124_4669758483214600806_n_1.jpg
p3121615.jpg
beste-logo-rolstoelvriendelijk.jpg
13151683_1705313989733511_9010190521445664311_n_1.jpg
p3121598.jpg