Fleur van kempen

Fleur, een jonge meid van 27 jaar, is zo ongeveer geboren tussen de paarden. Het liefst kijkt ze tussen de oren door van de paarden. Vertrouwen op haar paarden, zodat de paarden haar vertrouwen!

Zo begon het...

Eindelijk was Fleur zes jaar en mocht ze wedstrijd rijden. Het begon allemaal met Yvonnetje, een zwarte shetlander met af en toe nog wel wat streken. Ze deed met Yvon springen, dressuur en afdelingsdressuur. Al snel bleek dit niet genoeg voor toen nog Fleurtje. Er kwam een tweede pony bij. Ze mocht kiezen tussen een jonge C-pony Bonfire en de ervaren C-pony Lucky. Bonfire was net ingereden. Lucky was vertrouwd en had ervaring. Zus Elle was hiervoor te groot geworden. Fleur koos voor jong. Ze ging aan de gang met Bonfire, springen, dressuur en afdelingsdressuur. Fleur was fanatiek en al snel werd ze met Bonfire derde op de Brabantse kampioenschappen springen in de klasse B.

Te groot voor Yvonnetje

Fleur werd te groot voor Yvonnetje. Er kwam een andere pony bij voor Fleur. De lieve ervaren E-pony Iwan. Ook met Iwan begon Fleur vooraan. Razendsnel was ze startgerechtigd voor de klasse M. Ze heeft met Iwan de outdoorkampioenschappen in de klasse M1 gereden. Hier werd ze zesde. Helaas kreeg Iwan peesproblemen en moest op rust. Ondertussen werd ze ook te groot voor Bonfire en die werd verkocht. 

De pony's waren 'op'...

De pony’s waren 'op' en zo begon Fleur zich te bemoeien met de hobby van haar ouders, de Friese paarden. Doordat Iwan een beetje sukkelde, bood hij haar tijd in de rustperiode’s om de Friezen te rijden. Met name jonge paarden inrijden beviel Fleur goed. Als klein meisje viel ze op, omdat ze niet bang was uitgevallen: 'Opstappen en papa houdt wel vast'. 

Zo ging het ook met Anke March, een jonge merrie waar Fleur een fijne klik mee had. Ondertussen ging Iwan met pensioen, dus automatisch ging Fleur met Anke March verder. Binnen een jaar reed ze klasse L met haar. Dit keer pech, want nog geen jaar verder overleed Anke March op vierjarige leeftijd na de bevalling van haar veulentje Parel. Fleur was vol van verdriet, want Anke March was echt haar maatje.

Jonge paarden en 'vooraan beginnen'

Fleur was inmiddels 16 en ze besloot Parel van pap en mam te kopen. Haar eigen veulentje! Zo had ze altijd nog wat van haar fijne merrie, helemaal voor haarzelf. Parel was natuurlijk nog te jong om op te rijden, dus moest er toch een oplossing komen. In die tijd kreeg mam een skiongeval, waardoor ze er een hele tijd uit lag. Fleur ging haar paard rijden. Met Teska begint Fleur ook vooraan, in de klasse L dit keer. 

Fleur is klaar met de middelbare school en ze weet niet direct wat ze moet gaan studeren. Via haar broer kan instromen in de geitensector. Door volle inzet en seizoensdrukte komt er weinig van paardrijden. Toch lukt het Fleur om in 2011, bij inmiddels 21-jarige, Teska het sportpredicaat te krijgen (Z1+5). Ze komt erachter dat een baan in de geitensector niet weggelegd is voor haar. Na lang wikken en wegen volgt ze haar hart en kiest voor het werk in de paarden. Want Fleur hoeft niet lang na te denken als je haar vraagt wat ze echt het liefst doet? ‘Met de paarden bezig zijn!’
Alle fotoalbums
logo-aequor.jpg
p1030075.jpg
_sam1987.jpg
img_9773.jpg
beste-logo-rolstoelvriendelijk.jpg
13062363_955838454530765_2271586417169284930_n.jpg